duminică, 17 iunie 2012

Zeii tin cu grecii. Rusia merge acasa ! REZUMAT VIDEO


Grecia a furnizat prima surpriză majoră de la EURO 2012 după victoria cu 1-0 în fața Rusiei care trimite trupa lui Dick Advocaat acasă. Grecia a terminat grupa A pe locul secund și merge în sferturile de finală alături de Cehia.



Partida dintre Grecia și Rusia a pus față în față două echipe aflate în situații diametral opuse. Elenii au fost ciupiti de arbitri și porneau cu ultima șansa la calificare, în timp ce Rusia a fost una dintre cele mai în formă echipe de la turneul final.

Grecia va intalni in sferturi castigatoarea grupei B, in care toate echipele au sanse de calificare
Un nou test dificil
Încrederea superioară din tabăra rușilor s-a văzut și pe teren, însă consecvența tactică a grecilor a dat roade. Se va repeta oare istoria din 2004?

Rușii au ținut de minge, au încântat prin combinațiile lor, însă de fiecare data au suferit la finalizare.

Arshavin a irosit prima șansă mare, în minutul 11, când, venit lansat a reluat slab cu capul, iar portarul Sifakis a reușit să respingă.

Trei minute mai târziu, rușii au fost din nou aproape de gol, însă de această dată Kerzhakov a șutat puțin pe lângă vinclu din marginea careului.

Dominarea rușilor a continuat, dar intensitatea jocului a mai scăzut, probabil și pentru că cele două echipe erau conectate mental și la desfășurarea jocului Cehia - Polonia.

Grecia nu a impresionat în prima repriză, a ieșit rar din propria jumătate, însă a intrat la cabine în avantaj, Karagounis marcând în prelungirile primei părți cu un șut puternic din 12 metri.

Startul părții secunde nu a adus un adevărat asalt al rușilor, deși Advocaat l-a trimis pe Pavlyuchenko în locul lui Kerzhakov, ci dimpotrivă.

Grecii au fost mai periculoși, în special în bandă dreaptă. Torosidis a făcut o acțiune de zile mari în minutul 59, dar Anyukov a scos salvator din fața porții.


Nervii lui Karagounis
Două minute mai târziu, grecii au primit o noua lovitură din partea arbitrilor. Karagounis a fost faultat clar în careu, însă arbitrul nu a acordat penalty, ci galben pentru simulare. Un galben care il va suspenda pe Karagounis în sferturi.

Furați de arbitri, grecii nu au cedat, iar în minutul 70 Tzevallos a fost la un pas să facă dreptate, șutând din lovitură liberă direct în transversală.

Imediat, la stația de amplificare s-a anunțat că Cehia a deschis scorul cu Polonia, iar rușii ar fi fost eliminați. Advocaat a mutat rapid și l-a trimis și pe Pogrebnyak pe teren.

Rusia a presat fără vlagă pe final, însă chiar și așa a fost la câțiva milimetri de sferturi. O lovitură de cap a lui Dzagoev în minutul 82 putea trimite Rusia mai departe, numai că mingea a trecut milimetric pe lângă bară.

S-a terminat 1-0 pentru Grecia, scor ce îi trimite pe eleni în sferturi alături de Cehia, care a învins cu același scor țara gazdă Polonia.

Rezumatul VIDEO il puteti urmari AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu