sâmbătă, 16 iunie 2012

TVR si Dolce Sport au cazut la pace


La 24 de ore distanță de la rezilierea unilaterală a contractului, TVR și Dolce Sport au ajuns la un armistițiu. Din această seară, toate meciurile de la EURO 2012 vor fi transmise în paralel de TVR și Dolce Sport.
 

Războiul dintre cele două televiziuni nu a durat decât câteva ore. TVR a reziliat vineri după-amiază contractul cu Dolce Sport, televiziunea privată a amenințat cu un proces, însă sâmbătă dragostea a fost în aer între cele două părți, semn că relațiile strânse de prietenie existente nu s-au rupt odată cu contractul precedent.

Vineri, ora 17:00 - TVR anunță rezilierea unilaterală a contractului cu Dolce Sport si preia meciul de la ora 19:00 pe care trebuia să îl transmită Dolce. Postul Romtelecom a transmis alt program în loc de meci.
Vineri, ora 20:00 - Dolce Sport anunță că va da în judecată TVR
Sâmbătă, ora 15:30 - Cele două televiziuni bat palma pentru a transmite toate meciurile în paralel, două meciuri pe TVR 1 și 2, iar aceleași două meciuri pe Dolce Sport 1 și 2
Desfășurarea evenimentelor
Sâmbătă, reprezentanții celor două televiziuni s-au întâlnit și au bătut palma pentru o noua înțelegere.

Toate meciurile de la EURO 2012 vor fi transmise, începând cu această seară, atât pe TVR cât și pe Dolce Sport.

Meciurile de sâmbătă seară,  Grecia – Rusia şi Cehia – Polonia vor putea fi urmărite atât pe stațiile postului public (TVR1 şi TVR2), cît şi pe posturile Dolce Sport (1 şi 2).

Acest lucru se va întâmpla după ce Dolce a promis că va plăti restanțele pe care le avea către TVR (500 de mii de euro) până luni.

Chiar dacă la prima vedere a fost o victorie pentru TVR, care și-a recăpătat meciurile, Dolce Sport a rămas fără un meci (Ucraina-Franța) și va primi patru în plus pe care nu avea dreptul să le transmită conform contractului inițial.

Din faza sferturilor, meciurile ar fi fost transmise oricum simultan pe ambele posturi de televiziune.

Iată comunicatul TVR trimis sâmbătă:

Astazi, 16 iunie 2012, conducerile TVR si Romtelecom au discutat posibilitatea deblocarii pe cale amiabila a situatiei create ca urmare a Notificarii emise de TVR in data de 15 iunie 2012.

In urma discutiilor, s-a cazut de acord asupra urmatoarelor aspecte:

1. Incepand din data de 16 iunie 2012 postul public de televiziune isi va respecta in continuare angajamentul comunicat ieri de a transmite in direct toate meciurile din cadrul Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2012, oferind dreptul ROMTELECOM de a transmite simultan aceste meciuri.

2. ROMTELECOM s-a angajat sa achite toate facturile emise de TVR, in temeiul acordului de sublicentiere, in data de18 iunie 2012, ora 18.00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu