marți, 19 iunie 2012

Steaua, Dinamo si Rapid ALUNGATI de pe National Arena

Noul sezon aduce de la sine noi probleme la Național Arena. Steaua, Dinamo și Rapid, echipele care și-au anunțat prezența pe cea mai frumoasă arenă din România, au fost anunțate de reprezentanții Primăriei Capitalei că nu pot disputa toate meciurile.



Echipele din Capitală se confruntă cu noi probleme în încercarea de a dispută meciurile de acasă pe Național Arenă. După ce în primăvară au fost alungate de pe stadion deoarece Mircea Sandu s-a temut că se va face de râs cu un gazon deplorabil la finala Ligii Europa, echipele se confruntă din nou cu aceeași problemă, însă dintr-un motiv diferit.
Moldovenii vor disputa meciurile din cupele europene pe noul Ilie Oana
Vasluiul a ales Ploiestiul

Primăria Capitalei a închiriat în avans stadionul pentru două concerte care vor avea loc în toamnă, fără să țină cont de de calendarul competițional al echipelor de fotbal.

Spre exemplu, pe 31 august, pe Național Arena va concerta Red Hot Chili Peppers, însă cu o zi mai devreme este programat returul meciurilor din play-off-ul pentru calificarea în grupele Ligii Europa.

În momentul în care au luat legătura cu reprezentanții Primăriei, șefii cluburilor au fost anunțați că nu pot juca pe Național Arenă pe 30 august deoarece stadionul este închiriat încă de atunci.

"Nu se mai poate face nimic, toate actele sunt semnate. Găsiți-vă stadion în altă parte", a fost răspunsul sec al Primăriei Capitalei.

România are trei reprezentante în Liga Europa care și-au manifestat intenția de a evolua pe Național Arena - Steaua, Dinamo și Rapid. 

Dacă Steaua ar putea juca în Ghencea, celelalte două arene nu sunt omologate pentru a găzdui meciuri din această fază a competiției. În trecut s-a putut, însă doar pentru că în Capitală nu exista un stadion modern, iar UEFA a mai închis ochii.

De această dată, Dinamo și Rapid au două șanse în cazul în care tragerea la sorți va stabili că meciul retur trebuie să se joace în România. Fie se va negocia la UEFA, iar programul va fi inversat, însă cum nimănui nu-i place să joace meciul retur în deplasare probabil că cele două echipe vor alege să joace în alte orașe din România, Ploiești sau Cluj.

Lady Gaga încurcă și ea treburile!

Cluburile de fotbal nu au probleme doar din cauza Red Hot Chilli Peppers. Pe 16 august, pe Național Arena va concentra și excentrica Lady Gaga. Acest concert nu încurcă planurile cluburilor, însă se pune un nou semn de întrebare: Cum va rezista gazonul de 1 milion de euro, care în trecut oricum a dat semne de slăbiciune doar după meciurile echipelor de fotbal?

Programul Național Arena din luna august:

2 august/9 august: Meciurile din turul trei preliminar al Ligii Europa. Sunt implicate Steaua, Dinamo și Rapid (probabil).

4 august: Steaua - Universitatea Cluj

11 august: Dinamo - Rapid sau Dinamo - Barcelona

16 august: Concert Lady Gaga

23 august: Meciurile din prima manșă a play-off-ului Ligii Europa. Poate fi implicată doar o echipă dintre Dinamo, Steaua și Rapid (ultimele două în cazul în care ajung în această fază)

25 august: Dinamo - Petrolul

31 august: Concert Red Hot Chili Peppers

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu