sâmbătă, 9 iunie 2012

Rezumat VIDEO: Polonia vs Grecia 1:1


Polonia și Grecia au terminat la egalitate, 1-1, primul meci de la EURO 2012, un meci care a avut de toate: goluri, ocazii, eliminari, greseli de arbitraj, un penalty si fotbal in viteza. 



Doar cateva minute au reusit grecii sa tina presiunea crescuta in jumatatea adversa si sa dovedeasca faptul ca, cel putin pe hartie, erau favoriti. Cu un public de senzatie in spate si cu avantajul terenului propriu, polonezii in frunte cu Lewandowski au luat cu asalt jumatatea elenilor.

Sarjele ofensive ale polonezilor in preajma careului advers s-au tinut lant, Murawski si Rybas semnand primele ocazii mari de gol inca din minutul 5. Singura faza cand Grecia a fost mai periculoasa in prima repriza a fost cea din minutul 12, cand devierea cu capul a lui Gekas a ocolit de putin poarta.

In rest, doar polonezii s-au vazut in atac. Lewandowski a coordonat excelent ofensiva, dar a aparut si la finalizare, primul semnal de alarma dandu-l in minutul 15, cand a ratat de putin lovitura de cap din patru metri. Doar trei minute au trecut, insa, si Polonia a deschis scorul chiar la ea acasa, acelasi Lewandowski reusind acum sa trimita bine cu capul din 8 metri pasa venita de la Polanski.

Grecia a avut in prima repriza un om eliminat gratuit si un penalty clar refuzat
Greseli de arbitraj
Grecia s-a miscat greu, iar jocul lent a fost insotit si de ghinion dupa ce Avraam Papadopoulous s-a accidentat. Acesta a tras de el insa si a ramas pe teren mai mult minute, desi incetinea vizibil jocul oaspetilor.

Papastathopoulous nu a stiut ce l-a dat afara
Cartonas rosu acordat gresit
Din minutul 36 a intrat in scena si arbitrul Carlos Velasco Carballo. Spaniolul a inventat un cartonas galben pentru Papastathopoulous in minutul 36, pentru ca nici 10 minute mai tarziu sa-i acorde grecului inca un galben, la fel de usor, acesta fiind eliminat.

Protestele grecilor nu l-au impresionat insa pe centralul din Spania, care in minutul 45 a trecut cu vederea un hent comis de Perquis in fata propriei porti . Grecii au cerut penalty, dar Carballo a lasat jocul sa continue impasibil.

Repriza secunda a debutat cu atacuri in forta ale polonezilor, insa acestia au fost surprinsi total de o actiune apriga de atac a grecilor. Mingea a venit in viteza din partea dreapta, Szczesny a ratat interventia la minge fiind incurcat de un coechipier, iar Salpingidis, venit in viteza din spate, a profitat si a trimis cu dreptul in plasa. Grecia restabilea astfel egalitatea printr-un jucator intrat la pauza, desi juca in inferioritate numerica.


Portarul de rezerva a intrat si a aparat penaltyul
Karagounis a ratat victoria
In minutul 69 echilibrul numeric s-a restabilit Szczesny fiind eliminat dupa ce l-a agatat pe Salpingidis in careu.

Polonia a ramas si fara portarul titular si a fost si sanctionata cu un penalty, insa Karagounis a executat previzibil si i-a dat sansa rezervei Tyton sa apere lovitura de la 11 metri.

Cu un sfert de ora inainte de final Salpingidis putea deveni erou national in Grecia, dupa ce a trimis mingea in plasa, insa golul nu a fost validat, in faza intitiala Fourtounis fiind in offside pe partea stanga.

Pana la final, ambele echipe au mai incercat sa inscrie, insa actiunile de atac au devenit tot mai prelungite si mai lente. In ultimele minute prudenta a devenit cuvantul de ordine, cele doua formatii preferand totusi un rezultat de egalitate.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu