duminică, 20 mai 2012

Avancronica meciului CFR Cluj - Steaua

20.05.2012, Cluj-Napoca, Stadion: "Dr. Constantin Rădulescu", ora: 20:00, live Digi Sport
CFR 1907 Cluj - Steaua Bucureşti



CFR 1907 Cluj

Deși a fost condusă cu 2-0 de "U" Cluj, echipa CFR a reușit o spectaculoasă răsturnare de scor, câștigând la final cu 3-2. Acest succes le-a adus "feroviarilor" titlul, pentru că înaintea ultimei etape au trei puncte în plus față de FC Vaslui, dar și avantajul meciurilor directe cu aceștia. Nimic nu putea fi mai frumos pentru "alb-vișinii" decât să câștige titlul pe "Cluj Arena", chiar pe stadionul celei mai mari rivale din Liga 1. Va urma un meci cu Steaua, în care clujenii vor primi medaliile de campioni și vor încerca să câștige, pentru a demonstra încă o data că sunt cei mai buni în acest an.

CFR Cluj a învins cu scorul de 3-2 echipa Universitatea Cluj, într-o partidă contând pentru etapa 31, şi a devenit campioană. Pentru Universitatea a marcat Cristescu (29, 49), iar pentru CFR Cluj au înscris Mureşan (51, Sougou (67) şi Cadu (89). Pentru CFR este al treilea titlu, după cele din 2008 şi 2010, primul adus tot de antrenorul Ioan Andone.

Ioan Andone a declarat că fostul antrenor, portughezul Jorge Costa, are un mare merit în câştigarea titlului de către CFR Cluj prin punctele acumulate şi jucătorii aduşi. "Astă seară a fost foarte greu, am profitat de eliminarea lui Cristea. Azi poate nu am fost mai buni, dar le-am luat cele trei puncte. Mă bucur că a fost o atmosferă fantastică. U şi-a apărat corect şansele, nu au fost valize pe aici. A fost arbitru străin, am câştigat tot din penalty, tot Cadu. Eu am avut şansă de când am venit aici. Trebuie să-i mulţumim lui Jorge Costa pentru punctele acumulate şi jucătorii aduşi. În mare măsură acesta este titlul lui", a declarat Andone.

Andone aşteaptă să sărbătorească victoria alături de fanii CFR-ului, duminică la meciul cu Steaua. La stadion, Ioan Andone a făcut referire şi la contestatarii echipei sale: "Celor care ne-au contestat am să le spun ceva, fiecare să se uite în ograda lui. Anul trecut a fost contestat Oţelul, acum doi ani CFR şi tot aşa, e uşor să comentezi...".

Preşedintele Iuliu Mureşan a declarat că echipa antrenată de Ioan Andone a demonstrat că este cea mai bună din campionat: "Noi suntem cei pozitivi. Ni s-au făcut foarte multe şicane pe acest sfârşit de campionat, mai ales când am fost puşi să jucăm 6 etape şi 27 de minute în 18 zile. Am făcut faţă şi sunt mândru de echipa noastră. Este meritul jucătorilor şi al celor doi antrenori pe care i-am avut în acest sezon. În mod desoebit este meritul lui Ando, care a luat echipa într-un moment dificil. Am în maşină o şampanie de 9 litri ca acelea de la Formula 1 şi o vom desface unde vom petrece. Nu ne mai interesează meciul de duminică. În meciul cu Steaua cred că o să intru şi eu, şi Arpi. Nu ne interesează cine termină pe locul 2. Al doilea loc nu înseamnă nimic. Am demonstrat că suntem cei mai buni şi am făcut faţă la acest război psihologic care s-a dus cu noi. Cadu este un mare jucător şi un mare caracter".

Căpitanul Ricardo Cadu a declarat că formaţia Universitatea Cluj a intrat pe teren cu gândul să obţină un rezultat de egalitate în derby-ul local, dar a reuşit să marcheze cu noroc două goluri şi să conducă cu scorul de 2-0. "Noi nu am intrat bine în joc, ei au făcut 2-0, dar după eliminarea jucătorului de la U Cluj a fost mai uşor să câştigăm. Universitatea Cluj a intrat să facă egal, dar au dat două goluri din noroc. Noi am jucat bine după eliminarea lui Cristea. Am meritat să câştigăm. A fost o tensiune mare la penalti pentru că era minutul 90 şi dacă marcam eram campioni. Am decis unde dau înainte de meci. Ştiam că va fi 11 metri, am visat că va fi 11 metri şi tot eu dau gol. Nu ştiu dacă a fost penalti la Kapetanos şi nu mă interesează. Acum sărbătorim, că nu ne mai gândim la meciul cu Steaua. Dar vreau să joc cu Steaua", a spus Cadu.

Patronul Arpad Paszkany a vorbit despre strategia de viitor a echipei sale, proaspăt câştigătoare a Ligii 1: "Eroii sunt jucătorii. Dar şi antrenorul şi banca tehnică. Bineînţeles că şi Jorge Costa are meritul său pentru titlu. Nu se pune problema ca Andone să plece, ar fi continuat şi dacă pierdeam titlul. Acţiunea la TAS nu o vom retrage. Partida cu Steaua o vom aborda cu maximă seriozitate".

Antrenorul Ioan Andone are un singur jucător indisponibil pentru meciul de duminică cu Steaua. Mijlocaşul argentinian Sixto Peralta a primit în derby-ul cu "U" al zecelea cartonaş galben din acest sezon şi va fi suspendat o etapă. În rest toţi jucătorii sunt apţi de joc, iar faptul că au devenit campioni le-a alungat şi oboseala. "Cred că voi face două echipe, una care să joace cu U şi alta cu Steaua", spunea Andone înainte de meciul cu "U". Probabil lotul va suferi câteva modificări, pentru că jucătorii nu au avut timp să se odihnească, jucând vineri seară cu "şepcile roşii" şi acum, duminică, cu steliştii.

Echipa probabilă:

Beto
Lionn, Maftei, Cadú, Camora
Mureşan, Godemèche
Sougou, Hora, Nicoară (Vranješ)
Ronny

Antrenor: Ioan Andone

Accidentat: Pedro Celestino
Suspendat: Peralta

CFR Cluj în Liga Campionilor
- va juca două tururi preliminare, primul începe pe 31 iulie, iar al doilea pe 21 august
- în primul tur va fi cap de serie şi va putea întîlni adversari ca AEL Limassol, HJK Helsinki sau Śląsk Wrocław
- în al doilea tur, cel mai probabil, nu va mai fi cap de serie, iar adversarii ar putea fi FC Basel, Anderlecht sau Celtic.

CFR Cluj ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
01.05.2012: CFR 1907 Cluj - FC Braşov 1-0 [Liga 1, Etapa 29]
05.05.2012: Dinamo Bucureşti - CFR 1907 Cluj 0-1 [Liga 1, Etapa 30]
11.05.2012: CFR 1907 Cluj - Voinţa Sibiu 2-1 [Liga 1, Etapa 32]
15.05.2012: CS Mioveni - CFR 1907 Cluj 0-5 [Liga 1, Etapa 33]
18.05.2012: Universitatea Cluj - CFR 1907 Cluj 2-3 [Liga 1, Etapa 31]


Steaua Bucureşti

În fața a 47.698 de spectatori, pe "Național Arena", Steaua a reușit să revină de la 0-1 și să câștige la final cu scorul de 3-2 în derby-ul cu Dinamo. Prin acest succes, jucătorii lui Stoichiță sperau să devină campioni în ultima etapă, printr-o victorie în Gruia în fața CFR-ului. Din păcate pentru ei, în partida de vineri seară dintre "U" și CFR victoria a revenit oaspeților, care au câștigat astfel titlul. Se pare că "roș-albaştrii" vor rata totul în acest sezon, pentru că nu mai depinde de ei nici măcar locul doi, pentru a juca în preliminariile Ligii Campionilor. Șansele de a reuși acest lucru sunt minime, ar trebui să câștige la Cluj cu CFR, iar la Vaslui, echipă locală să piardă în față Universității, ceea ce e greu de crezut. Obiectivul Stelei în meciul cu CFR este de a câștiga pentru a arăta că și ei ar fi meritat să devină campionii României.

Jucătorii Stelei au rămas în cantonament după succesul cu Dinamo, iar ieri dimineaţă au şi plecat spre Cluj. Echipa a ajuns acolo la bordul unui charter, iar aseară, Mihai Stoica, Mihai Stoichiţă şi chiar unii dintre jucători au fost prezenţi la derby-ul Clujului, dintre Universitatea şi CFR.

Antrenorul Mihai Stoichiţă, care a asistat la meciul Universitatea Cluj - CFR Cluj, scor 2-3, în urma căruia echipa lui Ioan Andone a câştigat titlul, a declarat că Steaua va demonstra duminică seară că este mai bună ca noua campioană a României. "A fost o seară foarte grea, nu mai este nimic de spus. Am asistat cu toţii, sperând într-un alt rezultat. Uneori asta este viaţa. Nu ştiu dacă a fost bine sau nu cu arbitri străini. În prima repriză, jucătorii nu au greşit atât de mult ca în partea a doua. Este clar că repriza a doua a fost cu totul alta, nu am cum să-mi explic aşa ceva. Noi vom merge duminică pe stadionul CFR-ului pentru a arăta că suntem mai buni ca ei", a declarat Stoichiţă.

"Asta e viaţa, Doamne ajută", a fost singura declaraţie a lui Gigi Becali.

Steaua va termina sezonul afectată de o problemă pe care a avut-o pe tot parcursul acestei stagiuni, accidentările. Vlad Chiricheş şi Leandro Tatu, titulari în victoria lui Dinamo, au cedat şi vor lipsi din duelul cu CFR Cluj. Nici unul dintre ei nu a făcut deplasarea cu echipa în Ardeal. Stoperul de 22 de ani are o disjuncţie la umăr, iar atacantul brazilian s-a ales cu entorsă la genunchiul drept. Lipsa lor chiar e importantă. Tatu a jucat toate meciurile Stelei din 2012, iar Chiricheş a absentat o singură dată, la Chiajna, când a fost suspendat. Ambii au fost folosiţi des şi graţie polivalenţei lor, o calitate care l-a propulsat pe Chiricheş ca mijlocaş în ultimele meciuri. În locul lui poate intra Bicfalvi la Cluj, alături de Bourceanu în faţa apărării. Iar Tatu va fi substituit de Nikolici, revenit după o suspendare.

Prin golul reuşit în finalul primei reprize cu Dinamo, când a marcat din penalty-ul obţinut de Tatu, Rusescu a izbutit să ajungă la cota 13 în acest sezon. Performanţa îl urcă pe locul 3 în topul golgeterilor, la egalitate cu Herea. În spatele lor, se află 3 jucători cu câte 12 reuşite, Kapetanos, Dănciulescu şi Hamza şi unul singur cu 11 goluri, Daniel Opriţa.

Echipa probabilă:

Tătăruşanu
Martinović, Geraldo Alves, V.Iliev, Latovlevici
Chipciu, Bourceanu, Răduţ, Cr.Tănase
Rusescu, Nikolić

Antrenor: Mihai Stoichiţă

Accidentaţi: Dănănae, Chiricheş, Prepeliţă, Machado, Leandro Tatu
Incert: Fl.Costea
Suspendaţi: nu există

După meciul CFR - Steaua, stoperului roş-albaştrilor îi va expira contractul pe care l-a semnat în vara lui 2010, când a venit din postura de jucător liber. "Nu ştiu ce voi face. Eu vreau să rămân, Gigi Becali e cel care decide, aştept un semn din partea lui", a declarat Geraldo (31 de ani) după ce a jucat al 53-lea meci în Liga 1 în tricoul Stelei.

Steaua în Europa League
- va juca două tururi preliminare pentru a ajunge în grupele EL, iar primul va începe pe 2 august
- va fi cap de serie în ambele tururi
- în primul tur ar da peste adversari ca Arsenal Kiev, Tromsø IL sau Sigma Olomouc, iar în al doilea ca Rapid Viena sau Lokeren

Steaua Bucureşti ULTIMELE REZULTATE OFICIALE
03.05.2012: Steaua - Petrolul Ploieşti 2-1 [Liga 1, Etapa 29]
07.05.2012: Concordia Chiajna - Steaua 0-2 [Liga 1, Etapa 30]
10.05.2012: Steaua - Ceahlăul Piatra-Neamţ 1-0 [Liga 1, Etapa 31]
13.05.2012: FC Braşov - Steaua 1-2 [Liga 1, Etapa 32]
17.05.2012: Steaua - Dinamo 3-2 [Liga 1, Etapa 33]

Pronosticul Vanillabet: CFR 1907 Cluj - Steaua București ar fi trebuit să fie un meci în care să se decidă titlul de campioană, dar după victoria "feroviarilor" de vineri seară de pe "Cluj Arena" cu "U", aceștia au devenit noii campioni ai României. Astfel, partida cu Steaua nu mai are nicio miză pentru echipa gazdă, care totuși va încerca să câștige meciul, pentru a putea apoi sărbători cu fanii câștigarea celui de-al treilea titlu. Chiar dacă au câștigat derby-ul cu Dinamo, scor 3-2 și au legat nu mai puțin de cinci victorii consecutive, steliștii au cam pierdut totul în acest final de campionat, întrucât e greu de crezut că mai pot obține locul doi. Poate dacă nu ar fi pierdut puncte importante cu FCM, Gaz sau Pandurii, acum soarta echipei ar fi fost alta. Jucătorii lui Stoichiță au o zi în plus de odihnă, întrucât au jucat derby-ul cu Dinamo joi seară, iar cei ai lui Andone au disputat derbiul cu "U" Cluj, vineri. Antrenorul "alb-vişiniilor" era îngrijorat de acest lucru, dar acum a câștigat titlul și nu va mai conta prea mult dacă va trimite pe teren în față Stelei mai mulți jucători de pe banca de rezervă. CFR 1907 Cluj - Steaua București este meci de 2.

Bilanţul CFR-ului la meciurile de acasă: 16 meciuri, 11 victorii, 1 egaluri, 4 înfrângeri, golaveraj 31-19, 34 puncte

Bilanţul Stelei la meciurile din deplasare: 16 meciuri, 7 victorii, 5 egaluri, 4 înfrângeri, golaveraj 18-13, 26 puncte

În tur: Steaua Bucureşti - CFR 1907 Cluj 1 - 1 (0-1)
Au marcat: 0-1 Pantelis Kapetanos (15), 1-1 Mihai Costea (75)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu