duminică, 20 mai 2012

REZUMAT VIDEO: Chelsea este noua regina a Europei

Chelsea Londra a castigat cu mult noroc la penalty-uri finala Ligii Campionilor, dupa un joc tactic fenomenal dar si multa sansa la ocaziile uluitoare ale nemtilor. Bayern a atacat in permanenta, a deschis scorul in minutul 83 si a ratat si un penalty in prima repriza de prelungiri. Chelsea. in schimb, a reusit in tot meciul doar un gol in minutul 88, in rest aparandu-se continuu, dar a avut o tarie fenomenala la penalty-uri, ratand mai putin.


In fata propriilor fani, Bayern a inceput ca din pusca finala. Nemtii au pus totul pe cartea atacului, stiind ca Chelsea, va juca in stilu-i propriu englezesc, si a presat constant si tot mai insistent in jumatatea adversa. Robben si Ribery au fost principalele surse de pericol la poarta lui Petr Cech, cei doi jucatori facandu-si in permanenta aparitia la finalizare in careul sau in preajma portii englezilor.

Insa chiar daca ocaziile s-au tinut lant la poarta lui Chelsea, excelenta defensiva a britanicilor a rezistat eroic. Suturi fulgeratoare de la distanta, executii elegante din careu, sau devieri subtile din apropierea buturilor, toate s-au impiedicat de fundasii englezilor. Iar ce a trecut de aparatori a respins fenomenal Petr Cech.

Acelasi scenariu strict s-a respectat si dupa pauza, chiar daca englezii au incercat sa improvizeze si si-au mai facut aparitia razlet in ofensiva. Pana la urma, cand toata lumea se gandea ca meciul se indreapta clar spre un 0-0, Muller a deschis scorul in minutul 83, cu o lovitura de cap cu pamantul dupa o centrare de pe stanga.

Nimeni nu se gandea ca Chelsea va avea taria de caracter sa revina, insa englezii au demonstrat de ce si-au odihnit atacul aproape un meci intreg. La prima lovitura de colt obtinuta de Chelsea in acest meci, mingea a ajuns la Drogba, iar acesta a reluat cu capul sub transversala in minutul 88, reusind sa trimita astfel meciul in prelungiri.

Bayern putea sa-si asigure linistea inca din minutul 94, dupa ce Ribery a fost faultat de Drogba in careu si a obtinut penalty-ul pentru nemti. Insa Robben a tras previzibil de la punctul cu var si i-a dat sansa lui Cech sa-si salveze inca o data imperial echipa. Daca mai era posibil, Chelsea si-a betonat si mai mult defensiva pana la final, dand tot mai clar impresia ca-si doreste lovituri de departajare.

Dorinta englezilor s-a indeplinit si meciul a fost decis de loteria penalty-urilor. Lahm Gomez si Neuer au marcat pentru Bayern, in timp ce Olic si Schweinsteiger au ratat. De cealalta parte, a ratat doar Mata, iar David Luiz, Lampard, Ashley Cole si la final Drogba au dus trofeul la Chelsea.

Bayern Munchen: Neuer - Lahm, Timosciuk, Boateng, Contento - Schweinsteiger, Kroos - Robben, Muller (Van Buyten '86), Ribery (Olici '96) - Gomez. Antrenor: Jupp Heynckes

Chelsea: Cech - Bosingwa, Luiz, Cahill, Cole - Mikel, Lampard - Kalou (Torres '84), Mata, Bertrand (Malouda '73) - Drogba. Antrenor: Roberto Di Matteo

Meciul a fost arbitrat de Pedro Proenca, ajutat de asistentii Bertino Miranda si Ricardo Santos. Asistentii suplimentari au fost Manuel De Sousa si Duarte Gomes, arbitru de rezerva fiind desemnat spaniolul Carlos Velasco Carballo.

Vezi rezumatul partidei aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu