marți, 17 iulie 2012

Universitatea Craiova inapoi unde ii este locul

Universitatea Craiova inapoi unde ii este locul
Comitetul de Urgenţă al FRF a pus în aplicare, marţi, decizia Curţii de Apel Bucureşti, a dispus suspendarea măsurii excluderii provizorii a S.C. Fotbal Club U Craiova SA şi a reintegrat clubul din Bănie în Liga 2 şi tototadă a invitat primăria să înscrie o echipă în divizia secundă, conform deciziei Adunării Generale.



Decizia este semnată de preşedintele FRF, Mircea Sandu, de primul vicepreşedinte Dumitru Dragomir şi de cel de-al doilea vicepreşedinte Octavian Goga.

Redăm integral comunicatul FRF cu privire la reprimirea Universităţii Craiova în Liga 2
"Conform art.36 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă:

1. Ia act de:

a) conţinutul Certificatului de grefă emis de Curtea de Apel București ă Grefa Secţiei a VIII-a Contencios Administrativ, prin care se face cunoscut că, prin sentinţa civilă 4230/25.06.2012, s-a admis cererea formulată de reclamanta S.C. Fotbal Club U Craiova SA şi s-a dispus suspendarea măsurii excluderii provizorii a reclamantei S.C. Fotbal Club U Craiova SA, stabilită prin pct.3 din Hotărârea Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal nr.6 din 20 iulie 2011;

b) faptul că, deşi nu este de acord cu soluţia şi a atacat cu recurs Sentinţa 4230/25.06.2012, Federaţia Română de Fotbal este ţinută să pună în aplicare soluţia dată de Curtea de Apel Bucureşti, aceasta fiind executorie de drept în privinţa suspendării. Constată că, prin efectul hotărârii Curţii de Apel Bucureşti, S.C. Fotbal Club U Craiova SA este reintegrată în Liga a 2-a, ediţia 2012/2013, cu respectarea celorlalte dispoziţii statutare şi regulamentare. În funcţie de decizia ce va fi dată în recurs, FRF urmează să procedeze corespunzător pentru aplicarea întocmai a acesteia.

2. Ia act de împrejurarea că multe cluburi din Liga a 2-a şi Liga a 3-a nu au depus cererile oficiale de înscriere în competiţie în termenul prevăzut de art.39.1 lit.k din ROAF şi dispune prorogarea acestui termen până la 30 iulie 2012.

Secretariatul general şi direcţiile din cadrul FRF vor pune în aplicare prezenta Decizie".

Federaţia Română de Fotbal a înştiinţat S.C. Fotbal Club U Craiova SA de punerea în aplicare a deciziei Curţii de Apel Bucureşti şi dereintegrarea echipei în Liga a II-a.

De asemenea, FRF a trimis o scrisoare primarului Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, în care edilul este informat că mai poate înscrie o echipă în liga secundă şi că termenul pentru a face acest lucru este 30 iulie. Redăm integral scrisoarea semnată de Mircea Sandu şi trimisă către primarul Craiovei:

"Stimată doamnă Primar, Prin prezenta dorim să vă aducem la cunoştinţă că Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal din data de 14 mai 2012 a hotărât să ofere un loc în Liga a 2-a oraşului Craiova.

În măsura în care instituţia pe care o reprezentaţi este de acord cu hotărârea, vă informăm că, pentru a participa în competiţiile organizate de FRF, un club trebuie să fie afiliat la FRF, conform art.10 - 13 din Statutul FRF şi, totodată, să îndeplinească toate celelalte condiţii prevăzute de art.39.1 lit.b) - k) din Regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice.

Vă rugăm să luaţi act şi de faptul că, potrivit Deciziei Comitetului de Urgenţă din data de 17.07.2012, termenul pentru înscrierea oficială a cluburilor în competiţie şi pentru depunerea documentelor regulamentare a fost prorogat până la data de 30.07.2012".

La 25 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a grupării conduse de Adrian Mititelu, hotărâtă de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 20 iulie 2011. FRF poate contesta această sentinţă, dar trebuie să reînscrie imediat echipa în campionat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu