sâmbătă, 16 iunie 2012

Ucraina - Franta 0-2 REZUMAT VIDEO


Naționala Franței și-a respectat statutul de favorită în meciul cu gazda Ucraina, pe care l-a câștigat cu 2-0 la Donețk. Ambele goluri au fost marcate în partea secundă într-un interval de doar patru minute de Menez si Cabaye. Meciul de pe Donbass Arena a fost întrerupt o oră din cauza unei furtuni violente.


Doar cinci minute trecuseră de la primul fluier al arbitrului suedez Bjorn Kuipers când o ploaie torențială cu tunete și fulgere s-a abătut asupra stadionului ucrainean.

Meciul a fost oprit și jucătorii s-au adăpostit la vestiare. Spectatorii au evacuat rapid la rândul lor arena, pentru a reveni după o oră timp în care Donbass Arena a arătat ca un imens bazin de înot.

În istoria fotbalului internațional alte două partide au fost întrerupte din cauza ploii torențiale: Germania de Vest - Polonia la Cupa Mondiala din 1974 și Brazilia - Argentina la Cupa Confederațiilor din 2005.
Meciuri întrerupte de ploaie
Întreruperea nu a afectat deloc naționala Franței, care a dominat jocul fără însă a concretiza pe tabela de scor. Campionul ratărilor a fost Jeremy Menez, tocmai jucătorul impus de Laurent Blanc printre titulari în locul lui Florent Malouda.

Fotbalistul de la Paris Saint Germain a avut chiar și un gol anulat în minutul 16 pentru un offside clar la pasa lui Franck Ribery. Acelasi Menez a trimis apoi peste poarta din pasa aceluiaș Ribery, care a insistat la un balon ce părea pierdut și pe care l-a câștigat în duel cu Nazarenko.

A doua mare ocazie ratată de Menez a venit după o noua incursiune marca Ribery. Cel supranumit ”cocoșatul” a pătruns la limita careului advers și a pasat la întâlnire în fața porții pentru Menez. Atacantul francez a reluat pe jos în picioarele lui Pyatov.

Cea mai mare ocazie a Ucrainei a venit în minutul 34, imediat după ratarea lui Menez, când Sevcenko a pătruns pe contraatac în stilul care i-a adus celebritatea, dar șutul atacantului ucrainean a fost blocat de Lloris.

Prima repriză s-a încheiat cu o nouă mare ocazie ratată de francezi. Nasri a executat bine un corner si Mexes a plasat o lovitura de cap lângă bara. Pyatov s-a intins și a respins cu un ultim reflex.

Partea secunda a debutat cu o ocazie la ambele porți. Mai intai Menez a șutat in Pyatov după o patrundere pe stanga în careul advers, după care Sevcenko a șutat puțin peste poartă.

Deschiderea scorului s-a produs în minutul 53 la capătul unui contraatac al francezilor. Balonul a ajuns în dreapta la Menez care l-a învins pe Pyatov cu un șut la colțul scurt.

Trei minute mai târziu Cabaye majora avantajul Franței cu un șut plasat din interiorul careului, responsabil cu pasa decisivă fiind Benzema, unul dintre cei mai activi jucători din echipa Hexagonului.

Putea fi chiar 3-0 pentru francezi în minutul 65 dacă mingea șutată cu exteriorul de Cabaye nu întâlnea stâlpul din stânga al porții apărate de Pyatov. Portarul ucrainean rămăsese oricum spectator la execuția francezului.

Rezumatul VIDEO il putei urmari AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu