duminică, 10 iunie 2012

Rezumat VIDEO: Olanda vs Danemarca-> 0-1


Danemarca a reușit prima surpriză la turneul final, învingând Olanda cu scorul de 1-0 după 90 de minute în care batavii au arătat ca o națională epuizată, incapabilă să aibă constanță în joc.

Olanda și Danemarca au început drumul în "grupa morții" cu un meci electrizant, plin de imprevizibil, care a demonstrat încă o data că în fotbal este posibil chiar orice.

Istoria întâlnirilor directe era și încă mai este în totalitate în favoarea olandezilor, iar superioritatea s-a văzut și în startul meciului.

Olandezii au atacat în valuri încă din primele minute, având în Afellay și Robben adevărate pistoane. Din pătrunderile celor doi în centru au venit și primele ocazii de gol.

Van Persie a ratat prima mare șansa a meciului în minutul 8, după o fază în care apărarea daneză i-a făcut un adevărat cadou. Mingea respinsă greșit a ajuns la vârful lui Arsenal, care, din zece metri, a reluat pe lângă poartă.

Afellay a trecut și el pe lângă gol două minute mai târziu, cu un șut puțin peste poartă, iar Robben s-a pierdut cu firea în față porții, preferând o centrare în minutul 19 în locul unui șut.

Danezii au adoptat o tactica pragmatica, pe care au fructificat-o din plin
Au lovit la prima ocazie
Danezii au fost practic inexistenți în startul partidei, însă avertismentul lui Bert van Marwijk de la conferința de presă s-a întors fix că un bumerang împotriva baietilor săi.

 "Mă tem de contraatacurile danezilor", a afirmat selecționerul olandezilor, care a simțit pe propria piele în minutul 24 că de ceea ce ți-e frică nu scapi.

Krohn-Dehli, jucător aflat în partea a doua a carierei la Brondby, a pătruns superb în careul advers și a șutat necruțător printre picioarele lui Stekelenburg.


Bucuria unui gol la EURO, de nepretuit

Golul marcat le-a dat aripi danezilor, care au ieșit tot mai mult la joc, având posesia în finalul primei reprize.

Profitând de spațiile lăsate, olandezii puteau egala până la pauză, însă Robben a șutat în bară în minutul 36 după o degajare greșită a lui Andersen, iar Van Persie a șutat în portar în minutul 43.

Vârful lui Arsenal a fost o bestia nera și în partea secundă, ratând două ocazii într-un singur minut, 46.

Olandezii au avut doua serii bune in acest meci: intre minutele 30 si 60. Apoi s-a stins, dovada ca sezonul epuizant de la club si-a spus cuvantul.
Inconstanta i-a caracterizat pe olandezi
Asaltul din startul părții secunde a continuat cu două șuturi trimise de Van Bommel și Afellay în minutul 52. Primul a fost scos cu greu de Andersen, iar al doilea a trecut milimetric pe lângă bară.

Și în partea secundă, elanul olandezilor s-a năruit după câteva minute, astfel că în minutul 70 au fost trimiși pe teren Huntelaar și van der Vaart.

Primul a ratat o șansă mare la cinci minute de la intrarea pe teren, însă Andersen a făcut din nou minuni, blocându-l în poziție de unu contra unu.

Olanda a terminat jocul într-un sistem 1-4-1-5, dar numărul mare al jucătorilor din atac nu i-a ajutat să obțină măcar un punct.  Finalul le putea aduce un penalty olandezilor, însa arbitrul a închis ochii la un henț evident.

Danemarca s-a impus cu 1-0 și ia o opțiune serioasă de a avansa din această grupă, în timp ce pentru olandezi lucrurile se complică serios.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu