duminică, 10 iunie 2012

Rezumat VIDEO: Germania vs Portugalia->1-0


Victorie nemțească pentru Germania în primul mare derby de la Euro 2012. Formația pregătită de Joachim Low s-a impus la limită, sâmbătă seară, în față Portugaliei, scor 1-0 (0-0).


Cel supranumit Super Mario Gomez și-a încercat tirul încă din debutul meciului. Nu trecuseră decât două minute când masivul atacant german cauta colțul lung al porții aparate de Rui Patricio cu o lovitură de cap din centrarea lui Boateng.

Germania a dominat începutul meciului și Podolski a șutat în minutul 10 în brațele portarului advers. Cu o posesie de peste 60 la sută echipă pregătită de Low a făcut jocul în fața unei echipe a Portugaliei mult prea temătoare.

Prima fază în care portughezii s-au remarcat a venit în minutul 13, când Postiga a primit pe merit cartonașul galben pentru o intrare cu talpa înainte asupra portarului advers Neuer.

Portugalia a ajuns la a treia infrangere consecutiva la turneele finale de Campionat European.
Premiera in istoria competitiei
Ronaldo a ieșit pentru prima data la rampă cu un atac pe stânga în minutul 18. După celebra sa bicicletă prin care l-a amețit pe Boateng a centrat pe jos în față porții, dar nu a obținut decât un corner.

În rest starul lusitan de la Real Madrid a fost extrem de șters, remarcându-se încă o dată abia pe finalul meciului.

O fază controversată s-a produs în minutul 24 la un atac purtat de Khedira. A fost o acțiune prelungită de atac a germanilor, iar Khedira a trimis pentru Gomez. Mingea șutată de acesta a intrat în poartă, dar jocul a fost întors de arbitrul central pentru un fault pe care îl fluierase anterior la Khedira.


Mingea reluata de Pepe
În pofida unei dominări autoritare a nemților cea mai mare ocazie a primei reprize a aparținut portughezilor după un corner în minutul 45. Mingea a ajuns la Pepe, fundașul de la Real Madrid a avut timp să preia în absența unui marcaj și a șutat în transversală. Balonul a căzut pe linia porții și jocul a fost lăsat să continue în pofida protestelor lusitanilor.

Deschiderea scorului s-a produs în minutul 72, când Khedira l-a găsit ideal demarcat în careul advers pe Gomez și acesta și-a plasat puternică lovitură de cap pe lângă Patricio.

Germania ramane neinvinsa in toate cele 11 meciuri inaugurale jucate la Euro. Nemtii au 6 victorii si 5 remiza.
Statistica
Cu puține momente înaintea marcării golului Gomez era indicat de Low pentru a fi schimbat cu Miroslav Klose. Marcarea golului l-a păstrat în teren pe Gomez încă opt minute, când Klose a pătruns în iarbă celebrandu-și astfel cum se cuvine cei 34 de ani pe care i-a împlinit chiar în ziua meciului.

Primirea golului i-a trezit la realitate pe portughezi care au început să urce mai mult spre poarta lui Neuer. Ocaziile nu aveau să lipsească și la fel ratarile. Două dintre acestea au fost uriașe, Varela și Nani ratând de puțin golul care ar fi putut aduce cel puțin un punct Portugaliei.

Absent total din joc până în minutul 80, Cristiano Ronaldo a prins un șut bun și mingea care a luat un efect ciudat i-a pus probleme lui Neuer. Câteva minute mai târziu noul intrat Varela rata o imensă oportunitate. Rămas singur în careu cu Neuer l-a luat la țintă pe portarul german spre dezamăgirea întregii bănci tehnice a lusitanilor. Avea să fie imitat în prelungirile partidei de Nani, care nici el nu a găsit drumul spre gol.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu