duminică, 17 iunie 2012

Portugalia si Olanda se intalnesc la Harkov


Duminică, de la ora 21,45, la Harkov, se vor întalni reprezentativele Portugaliei şi Olandei, în Grupa B la Euro 2012, decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale turneului.


Olanda nu a acumulat niciun punct până acum și are nevoie de o victorie la cel puțin două goluri diferență, cu condiția că în celălalt meci al grupei Germania să învingă Danemarca. Portughezii au 3 puncte și speră să obțină măcar un egal, cu aceeași condiție, ca Germania să se impuna in fata danezilor.

 Portugalia are un bilanţ excelent în faţa Olandei, cu 6 victorii şi un singur eşec din 10 meciuri. Ultima înfrângere datează din urmă cu peste 20 de ani, cu 0-1 într-un meci din preliminariile Campionatului European desfăşurat la Eindhoven, în octombrie 1991. Lusitanii au învins Olanda în două rânduri la turnee finale, la Euro 2004 şi la CM 2006.

Paulo Bento: Ne vom califica

Selectionerul nationalei Portugaliei, Paulo Bento, a declarat ca este optimist inaintea partidei cu olandezii.

Eu sunt un optimist. Cred in calificare. Ma bazez pe capacitatea noastra de organizare, pe talentul jucatorilor mei. Cunosc bine Olanda si stiu ca are fotbalisti tehnici, la fel ca si ai mei. Chiar daca nu a castigat pana acum niciun punct merita respect. Noi trebuie sa tinem mingea cat mai mult sis a atacam. Nu ne vom baza doar pe contraatacuri”, a afirmat Bento.

Selectionerul Portugaliei a mai precizat ca nu crede ca Olanda va fi favorizata de faptul ca joaca la Harkov pentru a treia oara consecutive.

Van Marwijk: Portugalia nu inseamnă doar Cristiano Ronaldo”

 Selectionerul Olandei, Bert van Marwijk, a marturisit la conferinta de presa ca atat el cat si elevii sai sunt convinsi ca vor infrunta Portugalia nu doar pe Nani sau Cristiano Ronaldo. ”Portugalia inseamna mai mult de atat, este o echipa mare, puternica. Trebuie sa castigam la doua goluri deci tactica noastra se va baza pe asta. Baietii mei stiu ca nu vor juca doar contra celor doi, avem in fata o formatie foarte buna” a spus Bert van Marwijk.

 Olandezul marturiseste ca elevii sai au trecut peste socul cauzat de primele doua infrangeri de la Euro 2012: ”Trebuie sa ne facem jocul nostru si stim ce obiectiv avem. Nu ne gandim la meciul Germaniei, dupa ce vom castiga cu doua goluri in fata portughezilor avem timp sa ne bucuram sau sa regretam ca Germania a invins sau nu”.

Ronaldo nu a marcat inca niciun gol

Atacantul Cristiano Ronaldo nu a marcat niciun gol la Euro 2012, dar a înscris împotriva Olandei la Euro 2004, în semifinale, când Portugalia s-a impus cu 2-1 la Lisabona.

În cele 12 meciuri disputate de portughezi în preliminarii şi la Euro 2012, în şapte dintre ele aceştia au marcat cel puţin trei goluri.

Singurul gol al batavilor la Euro 2012 a fost reuşit de Robin van Persie, dar selecţionerul van Marwijk ar putea apela la celălalt atacant de clasă din lotul său, Klaas-Jan Huntelaar, golgheter în preliminarii, cu 12 reuşite.

Olanda, care a trecut de grupele turneelor finale la ultimele şase ediţii ale Campionatului European, din 1988, când au cucerit titlul, riscă să sufere cea de-a patra înfrângere consecutivă, trei la Euro 2012 şi una în sferturile de finală ale ediţiei 2008, 1-3 cu Rusia.

Olanda a reuşit un egal într-o partidă oficială în urmă cu peste cinci ani şi 39 de jocuri, un 0-0 cu România, la Rotterdam, în martie 2007, în preliminariile Euro 2008. De atunci, batavii au înregistrat 31 de victorii şi au pierdut 8 partide.

Campionatul European 2012, Grupa B

Portugalia – Olanda

Stadion: Metalist, Harkov, duminica, 17 iunie 2012

Echipele probabile:

Portugalia: Rui Patricio - Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao - Raul Meireles, Miguel Veloso, Joao Moutinho - Nani, Helder Postiga, Cristiano Ronaldo. Selecţioner: Paulo Bento.

Olanda: Stekelenburg - van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Willems - van der Vaart, Nigel de Jong, Sneijder, Arjen Robben - Huntelaar, van Persie. Selecţioner: Bert van Marwijk.

Va arbitra: Nicola Rizzoli (Italia).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu