luni, 5 noiembrie 2012

Steaua, peste Dinamo la toate capitolele !!! Rezumat VIDEO !!!


Condusă la pauză cu 1-0 de Dinamo într-un nou episod din eternul derby al fotbalului românesc, Steaua a revenit spectaculos în partea secundă şi s-a impus la final cu 3-1 prin golurile marcate de Raul Rusescu (2) şi Lukasz Szukala.


 Calculele hârtiei s-au respectat în debutului meciului şi Steaua a fost echipa mai prezentă la construcţie. Aşezaţi în de acum clasicul 4-2-3-1, jucătorii pregătiţi de Laurenţiu Reghecampf au luat cu asalt poarta lui Bălgrădean, dar fără a avea ocazii clare de gol.

Dinamo a început prudent în cunoscutul stil italienesc de apărare şi distrugere a jocului adversarului, iar tactica lui Dario Bonetti avea să dea roade.

Pe măsura trecerii timpului Steaua a intrat în jocul de uzură al celor de la Dinamo şi oaspeţii Arenei Naţionale au ieşit tot mai curajos la atac.

Dinamo a fost lovită de ghinion şi în primele 17 minute Bonetti a fost nevoit să schimbe doi jucători din cauza accidentărilor. Primul care a ieşit a fost Alvarez, înlocuit de Curtean, pentru ca Pulhac să-i lase locul lui Rus după un duel cu Rusescu.

Primul şut periculos pe spaţiul porţii l-au avut steliştii prin Latovlevici, care în minutul 24 a căutat colţul scurt dintr-o lovitură liberă obţinută de Nikolic.

Anterior acestei faze acelaşi Latovlevici a centrat de pe stânga şi Rusescu a reluat nemarcat cu capul peste poartă din şase metri.

Fază controversată în careul Stelei cu 10 minute înaintea pauzei. Curtean a pătruns în dribling şi a căzut  în duel cu Chiricheş. Centralul belgian a lăsat jocul să continue, dar la o fază similară Steaua avea să primească mai târziu penalty.

Steaua a replicat imediat prin Rusescu. Acesta a pătruns pe dreapta în careul dinamovist şi a căutat colţul lung cu un şut în forţă, dar Bălgrădean a fost atent şi a respins în corner.

Contrar cursului jocului de până atunci Dinamo a deschis scorul în minutul 38 prin Alexe la capătul unui contraatac de manual. Latovlevici şi Chiricheş au fost înşiraţi ca popicele, iar atacantul dinamovist a trimis din unghi în poarta părăsită de neinpiratul Tătăruşanu.

Dinamo a dominat finalul reprizei şi a ameninţat în alte două rânduri poarta stelistă. Mai întâi Grigore a încercat o foarfecă din careu, pentru ca mai apoi Alexe să mai pătrundă o dată în viteză. Tătăruşanu a ieşit precis şi a reţinut balonul.

Reghecampf şi-a băgat jucătorii în şedinţă la pauză şi a operat prima modificare chiar în debutul părţii secunde: Mihai Costea în locul lui Nikolic, jucător extrem de şters în prima parte.

Steliştii au luat cu asalt careul dinamovist şi a plouat cu centrări survenit fie din lovituri libere, fie din acţiuni poziţionale.

Aşezată de Bonetti într-o formulă 4-5-1 cu Alexe vârf izolat, Dinamo s-a văzut rar în jumătatea adversă, tehnicianul italian încercând să ţină de rezultatul înregistrat la pauză.

Reghecampf a mai mutat o dată şi schimbarea lui Georgievski cu Popa avea să se dovedească decisivă. Nu atât schimbarea în sine, cât trecerea lui Chipciu pe postul de fundaş dreapta.

Din această poziţie şeptarul stelist a obţinut în minutul 62 lovitura de la 11 metri din care a restabilit egalitatea Raul Rusescu. Atacantul stelist a şutat plasat pe centrul porţii şi nu i-a lăsat nicio şansă lui Bălgrădean.

Acelaşi Rusescu a mai ratat o mare ocazie în minutul 71, când a căutat colţul scurt cu o lovitură de cap din marcajul lui Nica. Bălgrădean a reţinut în doi timpi.

Dinamo a ieşit la joc după primirea golului şi nu mult a lipsit ca formaţia din Ştefan cel Mare să dea o nouă lovitură pe contraatac. Matei şi Ţucudean s-au trezit singuri în faţa porţii steliste, dar nu au reuşit să reia decisiv. Chipciu s-a repliat şi i-a încurcat pe cei doi având o intervenţie asupra lui Matei la care a fost fără dubiu penalty, iar jucătorul Stelei trebuia eliminat. Era 1-1, iar aici se putea duce meciul în altă direcție, dacă era un arbitraj corect.

Ultimele zece minute au aparţinut indiscutabil Stelei şi echipa din Ghencea a marcat de două ori. Pe un fond de dominare al adversarilor Tănase l-a găsit demarcat pe Rusescu la limita offside-ului. Acesta a avut spaţiu de manevră şi l-a învins pe Bălgrădean cu un şut la colţul lung.

Era minutul 84 şi Steaua prelua conducerea în derby. După trei minute în urma unui corner Steaua a punctat din nou, Szukala reluând cu capul din şase metri.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Georgievski (Ad. Popa '55), Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii (Prepeliţă '82) - Chipciu, Rusescu, Tănase - Nikolici (M. Costea '46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Dinamo Bucureşti: Bălgrădean - Nica, Luchin, Koulibaly, Pulhac (L. Rus '17) - D. Grigore - Alvarez (Curtean '14), Boubacar, C. Munteanu, C. Matei - Alexe (Ţucudean '72). Antrenor: Dario Bonetti.

Cartonaşe galbene: Chiricheş '46, Bourceanu '51, Ad. Popa '66, Pintilii '82 / C. Munteanu '42, C. Matei '75, Boubacar '89.

Arbitri: Alexandre Boucaut (central) - Dany Huens, Patrick Plumes (asistenţi) - Peter Vervecken (rezervă) - toţi Belgia.

Sursa : onlinesport


-->

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu