joi, 26 iulie 2012

New...Season

Liga 1, Noul sezon
Iata ca, intr-un sfarsit, asteptarile multor microbisti, suporteri, oameni de fotbal, chiar si pentru presa sportiva au luat sfarsit odata cu inceperea unui nou sezon in Liga 1.


Iata ca, intr-un sfarsit, asteptarile multor microbisti, suporteri, oameni de fotbal, chiar si pentru presa sportiva au luat sfarsit odata cu inceperea unui nou sezon in Liga 1. Ohh, da, si ce mai inceput de sezon, as zice furtunos, surprize atat in rezultate cat si schimbari de organigrame la conducerea cluburilor angrenate in sezonul 2012-2013 proaspat inceput. Cu ce sa incepem ? Ah, da, in etapa inaugurala a Ligii 1 s-au marcat nu mai mult de 34 de goluri si cu o medie de 3,66 de goluri pe meci, un bilant care nu a mai fost intalnit de 15 ani in Romania. Doar in prima etapa a Diviziei A din sezonul 1995/1996  s-au mai inscris 34 de goluri. De atunci s-au consemnat sub 30 de goluri pe sezon, in campionatul 2007/2008 fiind marcate 28 de goluri in runda de debut.
O prima etapa in care jucatorii autohtoni si cei straini si-au impartit in mod aproape egal golurile, 17 au marcat romanii, in timp ce strainii au punctat de 16 ori.
14 goluri au fost marcate in prima repriza, 19 in partea a doua a meciurilor.
Primul golgeter este tunisianul Younes Hamza, care a inscris trei goluri pentru Petrolul. In imediata lui apropiere sunt Wesley (FC Vaslui), Ibeh (Pandurii), Fatai (Astra), Buga (FC Brasov), toti cu cate doua goluri.

Sa nu uitam totusi de Supercupa Romaniei disputata cu o saptamana inainte de prima etapa a Ligii 1, care a fost adjudecata de echipa bucuresteana Dinamo in fata clujenilor de la CFR la loviturile de departajare (2-2, 4-2 dp.), fiind al doilea trofeu castigat in doua luni dupa Cupa Romaniei, dupa o seceta de 5 ani in care clubul Dinamo inca isi cauta gloria de odinioara.
Parea ca apele incep usor usor sa se linisteasca la clubul din Soseaua Stefan cel Mare dupa succesul din Supercupa, insa discordia intre antrenorul Dario Bonetti si impresarii Ioan Becali respectiv Victor Becali continua ceva mai discret, conflictul fiind departe de a fi stins.
Un alt subiect este cel al plecarii bruste dar anuntate a Directorului Executiv Cristian Borcea de la carma clubului cedand actiunile celorlalti doi capi ai clubului Nicolae Badea si Dragos Savulescu.
Un alt conflict s-a consumat la Cluj, intre actualul fost antrenor al Sepcilor rosii, Claudiu Niculescu si noua sefa de la Universitatea Cluj, Ana Maria Prodan, dupa umilinta 6-2 de la Targu Jiu, culminand cu demisia antrenorului.

Acuze la adresa arbitrajelor nu aveau cum sa lipseasca din peisaj, cum ?!?!?... doar traim in Romania, unde la o greseala mai neinsemnata se face caz si scandal lasandu-se cu denunturi pe la PNA, DNA sau cum s-o mai numi institutia. Hmm, nu cred ca au timp procurorii anti-coruptie sa se sesizeze in privinta arbitrajelor viciate sau numai intr-o singura directie favorizand un anumit club, cand suntem in plina campanie de a atrage poporul la referendum, iar puterea si opozitia nu se mai opresc din a se trimite unii pe altii la puscarie, ca de'... asta e trendul vara asta. Dar stati linistiti si dormiti neintorsi noaptea ca institutiile vegheaza la capacitate maxima.

Sa ne intoarcem totusi la fotbalul nostru unde remarcam o echipa proaspat infiintata care promite si deja face o figura frumoasa inca din prima etapa, vorbim de Viitorul Constanta, da, ati ghicit, echipa patronata de Gheorghe Hagi, care momentan joaca la Galati, din ce cauze ?... doar Regele stie. Un prim meci in primul esalon din Romania, in compania formatiei FC Brasov care s-a terminat la egalitate scor 2-2.
Dupa cum s-a vazut, campionatul a inceput cu multe goluri, cu pofta echipelor de rezultate, personal anticipand un sezon 2012-2013 frumos, disputat, spectaculos, probabil si cu surprize cum am remarcat si acum la inceput. Asteptam cu mare interes si calificarile din Champions League, respectiv Europa League unde sunt angrenate 5 echipe, CFR Cluj, FC Vaslui, Steaua, Dinamo si Rapid, insa sanse ?... sa zicem ca sunt, doar oameni sunt jucatorii echipelor adverse si tot doua picioare au. Ca o fi Liverpool, Inter sau PSV ori Fenerbahce, Slovan Liberec sau Sahtior Karagandy ramane de vazut, ai nostri sa se califice, sa mai scoatem si noi capul in Europa sa nu creada vesticii ca am desfiintat fotbalul.
                                                                                                            Bogdan Chertic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu