luni, 25 iunie 2012

Italia elimina Anglia dupa un meci dominat cap-coada de italieni REZUMAT VIDEO

Euro 2012, Italia elimina Anglia dupa un meci dominat in totalitate de italieni
Pentru o seară fotbalul a fost drept și echipa mai curajoasă, mai activă pe teren și care a ratat ocaziile mai mari s-a calificat mai departe. Italia și Anglia au rămas la egalitate timp de 120 de minute în pofida numeroaselor șanse de gol, pentru ca în cele din urma italienii să se impună la loviturile de departajare cu 4-2.





Cesare Prandelli, selecționerul Italiei, a promis un fotbal deschis și s-a ținut de cuvânt. Poate cea mai ofensivă echipă a Italiei din ultimii 20 de ani a avut în cele 120 de minute nu mai puțin de 36 de șuturi spre poarta engleză. Opt dintre acestea au fost pe spațiul porții lui Hart. Prin comparație, Anglia a adunat nouă șuturi spre poartă și dintre care patru pe cadrul porții.

Italienii au început partidă în jumătatea engleză și nu au avut nevoie decât de patru minute pentru a rata prima ocazie. De Rossi nu a stat prea mult pe gânduri la o fază prelungită de atac și a trimis din afara careului un șut in forță care a întâlnit bara.

Anglia a replicat după numai două minute prin fundașul Johnson, care a rămas cu balonul în poziție de finalizare după un balon respins greșit de apărarea italiană, însă apărătorul englez a trimis imprecis.

Rooney a ieșit la rampă în minutul 15 când a reluat cu capul peste poartă de lângă Abate.

Spre jumătatea primei reprize jocul a mai scăzut în intensitate și până la șutul lui Cassano peste poartă din minutul 22 ocaziile au lipsit de la ambele porți.

Italia a rămas echipa mai periculoasă și Balotelli a trimis în minutul 32 din voleu pe centrul porții în brațele lui Hart, coechipierul sau de la Manchester City.

Un minut mai târziu Anglia a replicat prin Wellbeck al cărui șut din marginea careului a trecut puțin peste transversală. Faza fusese creată de Rooney, al cărui călcâi a destabilizat axul central al defensivei italiene.

Prima repriză s-a încheiat cu două ratări ale lui Balotelli, care a trimis de fiecare dată peste poartă. Mai întâi din șase metri dupa o recentrare a lui Cassano și mai apoi în urma unui șut din afara careului.

Partea secundă a debutat cu o mare ocazie la poarta englezilor. Apărarea Albionul a făcut greșit pasul la offside si De Rossi s-a trezit singur cu Hart în șase metri. Finalizarea a fost dezamăgitoare pentru peninsulari și tabela a rămas nemodificată.

Anglia a scăpat cu fața curată dupa o cascadă de ratări ale italienilor în minutul 53. Mai întâi Hart a respins reluarea lui Balotelli, pentru ca mai apoi Montolivo să trimită peste poartă.

Deși italienii au dominat autoritar jocul în multe perioade ale meciului, Anglia putea da lovitura de grație în minutul 90, când balonul a ajuns la Rooney în șase metri iar acesta l-a prins cu vârful bocancului și mingea s-a dus prea mult peste poartă. Astfel s-a intrat în prelungiri.

În minutul 101, Italia a mai avut o bară, o centrare trimisă de Diamanti lovind bara porții lui Hart.

Prudența a pus stăpânire pe jocul ambelor echipe în prelungiri și singura fază notabilă s-a petrecut în minutul 115. Nocerino a trimis cu capul în poarta engleză, dar golul a fost anulat corect pentru offside.

Anglia a părăsit Euro 2004 tot pe 25 iunie și tot în sferturi de finală la loviturile de departajare în fața Portugaliei.
După opt ani istoria s-a repetat
.
Penaltyuri la cuțite

Balotelli a deschis balul loviturilor de departajare cu o execuție precisă care a mișcat pentru prima oară tabela. El s-a aflat în fața colegului său de la Manchester City, portarul Hart, pe care nu l-a mai iertat de data aceasta.

A urmat egalarea venită din piciorul lui Gerrard. Căpitanul Angliei l-a învins pe Buffon, căpitanul Italiei, cu un șut sec, chiar dacă acesta ghicise colțul. La tragerea la sorți de dinainte de penaltyuri, Buffon îl ciupise amical pe Gerrad de obraz și râsese spre el, discutând ceva despre modul de alegere a porții. Buffon nu a reușit să îl deconcentreze, însă, pe căpitanul Angliei atunci când cei doi s-au aflat față în față.

La 1-1, la treilea penalty a însemnat prima ratare. Montolivo a cedat și a trimis  pe langă poartă. Anglia a trecut la conducere cu 2-1 după transformarea sigură a lui Rooney, cel mai tânăr marcator din istoria EURO 2012 ținîndu-și nervii.

La 2-1 pentru Anglia, Pirlo a arătat nervi de oțel. Creierul Italiei de la centrul terenului și-a arătat din plin experiența la nivel înalt și a trimis cu mult sânge rece o scăriță pe mijlocul porții. Mingea s-a scurs încet în poarta unui Hart care plecase pe fentă pe colțul din dreapta.

A fost lovitura de magician a unui jucător de grație și din acel moment Italia a preluat psihologic controlul.

Imediat a venit ratarea lui Young care a tras cât a putut de tare în transversală, iar scorul era egal 2-2 după trei serii de penaltyrui.

Nocerino a venit la punctul cu vad și a făcut 3-2 cu o execuție sigură.

Apoi Veteranul Buffon și-a intrat în rol apărănd lovitura lui Cole, pentru ca Diamanti să execute și el fără urmă de emoție pentru a duce Italia în semifinale și Anglia acasă peste Canalul Mânecii.

Anglia: Hart - Johnson, Terry, Lescott, Cole - Milner (Walcott '61), Parker (Henderson '94), Gerrard, Young - Rooney - Welbeck (Carroll '60). Selecţioner: Roy Hodgson

Italia: Buffon - Abate (Maggio '90+1), Barzagli, Bonucci, Balzaretti -Marchisio, Pirlo, De Rossi (Nocerino '80) - Montolivo - Balotelli, Cassano (Diamanti '79). Selecţioner: Cesare Prandelli

Arbitri: Pedro Proenca - Bertino Miranda, Ricardo Santos - Manuel De Sousa, Duarte Gomes - toţi Portugalia - Cuneyt Cakir - Turcia.

La meci au asistat peste 64.000 de spectatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu