sâmbătă, 23 iunie 2012

Germania spulbera Grecia si merge mai departe. REZUMAT VIDEO

Germania este a doua semifinalistă de la EURO 2012 după victoria obținută la Gdansk, scor 4-2, în fața Greciei. Nemți au deschis scorul și păreau că vor avea un meci, însă elenii au avut ultima sclipire de la turneul final.



Germania, echipa cea mai constantă de la acest turneu final, a vrut să arate că are suficiente soluții, iar Joachim Low a surprins prin echipa de start pe care a trimis-o.

Schurrle, Reus și Klose au fost surprizele din echipa de start, iar Muller, Podolski și Mario Gomez au fost menajați. Noii intrați nu jucat perfect. Germania a avut nevoie de multă răbdare, au ținut Grecia în propriul careu de multe ori, iar până la urmă au dărâmat-o.

Grecii s-au putut aștepta la un meci mai ușor, având în vedere numele noi ale 'Mannschaft', însă nu au putut infirma ceea ce toată lumea anticipase: un meci în care ei trebuiau să se apere, iar nemții să atace furibund. Tactica defensivei totale nu a mai funționat.

Grecii au fost la un pas să pornească greșit chiar din startul meciului. Doar câțiva centimetri la offsaidul lui Schurrle au făcut ca scorul să nu devină 1-0 încă din minutul 5. Sifakis a respins în față un șut al lui Khedira, faza a continuat, dar Schurrle se afla în ofsaid când a băgat mingea în plasă.

Confiscată de nemți, mingea a fost plimbată de pe o parte pe cealaltă, Mesut Ozil fiind dispecerul principal. Mijlocașul lui Real s-a aflat și la finalizare în minutul 25, însă a avut milă de Sifakis și a tras modest din 14 metri.

Pe măsură ce timpul trecea, desfășurarea jocului era aceeași: atacuri calme ale nemților, finalizate cu șuturi surprinzătoare, la care Sifakis intervenea. În general prost, câteva șuturi puteau fi gol dacă erau pe spațiulk porții, portarul grec fiind fie depășit, fie fără reacție.
Jucatorul lui Bayern a avut cea mai frumoasa reusita a meciului
Golul serii

Inevitabilul s-a produs însă cu cinci minute înainte de pauză, când Lahm a preluat la 22 de metri de poartă grecilor și a înscris cu un șut bine plasat.

Până la pauză, nemții au mai avut două șanse de a marca, prin Schurrle, însă extrema nemților a ratat de fiecare data țintă.

Grecii mai trăiseră filmul acesta. Au mai fost conduși la Euro 2012, însă de fiecare data au reușit să revină. Așa s-a întâmplat și în această seară, însă deznodământul a fost nefericit. Poate și pentru că Germania a fost ce mai puternică echipă întâlnită de eleni la EURO 2012.

Santos a făcut două mutări ofensive la pauză, iar grecii au reușit egalarea în minutul 56, prin Samaras. Vârful grec a băgat mingea în plasă după o centrare perfectă a lui Salpingidis. A fost prima lor acțiune de poartă, încheiată norocos cu gol.
Nemtii au dat dovada de forta si unitate dupa primirea golului
Grecii au sperat sase minute

Reușita grecilor nu a stârnit panică în lotul german. Din contră, nemții au început o adevărată revoltă și au revenit pe tabelă într-o manieră implacabilă.

Khedira i-a readus pe nemți în avantaj în minutul 62, cu un șut violent sub transversală, iar Klose, care a făcut de altfel un meci discret, a punctat și el șase minute mai tarzu cu o lovitură de cap din șase metri.

Puștiul minune al fotbalului german, Reus, a marcat primul său gol la acest turneu final în minutul 74, după o noua respingere greșită a lui Sifakis, iar nemții au trăit liniștiți finalul, chiar daca Salpingidis a punctat in minutul 89 din penalty.

În semifinale, Germania va întâlni câștigătoarea duelului dintre Anglia și Italia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu