joi, 28 iunie 2012

Germania - Italia. Nemtii se pregatesc de finala

Germania se pregateste de finala. Euro 2012
Germania și Italia se întâlnesc, joi seara, de la ora 21:45, pentru stabilirea celei de-a doua finaliste la Euro 2012.
 



Legendarul atacant Gary Lineker spunea într-o frază devenită celebră peste arcul timpului că ”fotbalul se joacă 11 contra 11 și întotdeauna câștigă nemții”.

Logica lui Lineker se verifică în multe confruntări, inclusiv în cele dintre Albion și Germania, dar datele problemei se schimbă total când în ecuație intră Italia. O Italie complet difertă sub bagheta magică a lui Cesare Prandelli, o Italie schimbată și total difertă de celebrul și plictisitorul catenaccio.

Italia de la Euro 2012 este o echipă care caută să impună ritmul pe teren folosindu-se de măiestria lui Andrea Pirlo, un jucător de geniu reinventat practic de Juventus Torino după despărțirea de AC Milan.

În plus Germania niciodată nu a ieșit învingătoare din confruntările cu Italia în fazele finale ale turneelor majore. Mai mult decât atât italienii i-au învins pe nemți de două ori în semifinale, ultima oară la Cupa Mondială din 2006 unde Italia a cucerit trofeul când Joachim Low, actualul selecționer al Germaniei, era secundul lui Jurgen Klinsmann.
Buffon și Pirlo sunt singurii supraviețuitori ai semifinalei Cupei Mondiale din 2006.Italia a câștigat cu 2-0
Italia are un record favorabil în meciurile oficiale cu Germania, câștigând trei meciuri și remizând în alte patru. Prima confruntare la turneele finale a avut loc la Cupa Mondială din Chile (1962) când cele două echipe au remizat, scor 0-0.

Ultima victorie a Germaniei în fața Italiei datează din iunie 1995. Nemții s-au impus atunci cu 2-0 într-un amical disputat la Zurich.

Cea din urmă confruntare directă a celor două formații a avut loc pe 9 februarie 2011, la Dortmund, și s-a încheiat nedecis, scor 1-1. Klose a deschis scorul în prima parte a meciului, iar De Rossi a egalat cu nouă minute înaintea finalului.

La Campionatul European istoria nu a reținut decât două meciuri între Germania și Italia, ambele disputate în faza grupelor. A fost un 1-1 în 1988 și un 0-0 în 1996.

Echipa Germaniei a stabilit un nou record de victorii consecutive după ce a trecut de Grecia în sferturile de finală, ajungând la 15 reușite la rând.

De cealaltă parte, statistica arată că Italia în doar două cazuri a fost eliminată în semifinalele turneelor majore. S-a întâmplat la Euro 1988, când au pierdut în fața Uniunii Sovietice, experiență repetată doi ani mai târziu la Cupa Mondială găzduită chiar în Cizmă, când au fost eliminați de Argentina.

Statistic Italia nu a marcat decât patru goluri la acest turneu final, dar linia de mijloc a azzurrilor este una dintre cele mai puternice din întreg turneul. Chiar și așa Prandelli se așteaptă la o presiune accentuată a Germaniei.

”Nu putem sta prea adânc în terenul advers. Germania ne va presa puternic la mijloc, dar suntem pregătiți pentru un asemenea joc. Știm unde adversarul nostru excelează și știm ce jucători vor trimite pe teren”, a declarat Prandelli.

De cealaltă parte Joachim Low poate răsufla ușurat după ce echipa medicală l-a recuperat pe Bastian Schweinsteiger, jucătorul de forță de la centrul terenului, acesta acuzând o accidentare la gleznă după partida cu Grecia din sferturi.

Un comentariu: