sâmbătă, 19 mai 2012

REZUMAT VIDEO: CFR castiga titlul printr-un penalty inventat

CFR Cluj a anulat suspansul in Liga 1 cu o etapa ramasa de disputat si si-a adjudecat titlul de campioana a Romaniei la fotbal. Dupa ce a castigat numeroase partide cu ajutorul arbitrilor romani, ardelenii au sarbatorit titlul pe terenul rivalilor de la Universitatea oferindu-li-se un penalty inventat de un croat.

CFR Cluj s-a impus cu 3-2 desi a fost condusa de 2-0, a fost mai buna, a fost o revenire frumoasa, pacat ca a fost stricata de o decizie de arbitraj, pe final, comisa de un central adus tocmai de afara ca sa fie mai bun decat fluierasii nostri. In ultima etapa Steaua si FC Vaslui se vor lupta doar pentru locul secund. O mana de ajutor importanta a dat-o si Adrian Cristea, eliminat dupa un gest stupid. Partida s-a incheiat rotund, de acolo de unde se intrerupsese in primul meci, cu un duel Cadu - Bornescu. CFR are trei puncte avans in clasament, iar in caz de egalitate cu Vaslui sunt peste gratie meciurilor directe (2-0 si 1-1).

La cateva ore dupa ce TAS a hotarat sa mentina decizia LPF privind rejucarea meciului, Universitatea si CFR au revenit pe Cluj Arena pentru a continua ceea ce au inceput in urma cu 11 zile.

Stadionul nu s-a umplut nici de aceasta data, desi pretul biletelor a fost foarte mic, iar atmosfera din tribune a fost destul de pasnica.

Nimic nu mai parea sa aiba legatura cu meciul initial, intrerupt in minutul 27. Chiar si startul meciului a fost extrem de linistit pe teren, cu un usor avantaj de partea oaspetilor.

Bornescu, unul dintre protagonistii incidentelor, s-a aflat din nou in prim plan in minutul 2. Fostul rapidist a scapat o minge in fata, isna Ronny a sutat paralel cu poarta si l-a crutat.

Au urmat minute de crispare, in care fiecare echipa parea depasita de miza. CFR juca pentru castigarea titlului, iar gazdele pentru a razbuna o serie neagra fara victorie de 40 de ani in fata rivalilor.

In cele din urma, deschiderea scorului s-a produs neanuntat, in minutul 29. Dupa o faza fixa executata gresit, Adrian Cristea a recuperat, a centrat cu piciorul stang in centrul careului, de unde Cristescu a punctat cu o lovitura de cap.

Destul de stapani pe situatie pana in acel moment, oaspetii au cazut ca urmare a golului lui Cristescu, iar in minutul 35 Cristescu a patruns superb frontal, a pasat catre Cristea, insa sutul acestuia a fost deviat in corner de Cadu.

"Studentii" au continuat prestatia buna, iar la doua minute de la reluarea jocului au reusit sa inscrie din nou, prin acelasi Cristescu. Acesta s-a inaltat din nou perfect si a punctat cu capul, langa bara.

Totul parea perfect pentru gazde, insa lucrurile au luat o intorsatura diferita in minutul 49, cand Adrian Cristea, autor a doua pase decisive in acest meci, a comis o prostie cat sanii Biancai Dragusan. Fostul dinamovist l-a lovit pe Lionn in figura si a vazut al doilea cartonas galben, fiind eliminat.

Imediat, cei de la CFR au reusit sa reduca din handicap, Gabi Muresan punctand din lovitura libera de la 30 de metri cu un sut bomba  care a pacalit zidul, dar si pe Bornescu.

Golul marcat si superioritatea numerica au reprezentat un adevarat imbold pentru oaspeti, care, dupa un asalt intens, au reusit sa egaleze in minutul 67, prin Sougou. Senegalezul a stat perfect la coltul lung si, dupa un sut ratat al lui Maftei, a egalat de la limita offsideului.

CFR Cluj a atacat apoi lipsita de clarviziune, insa a beneficiat, cu un minut inainte de final, de un penalty inventat din partea croatului Ante Vucemilovici. Szukala a pus o mana de control pe Kapetanos, grecul a plonjat ca in piscina, insa arbitrul a acordat incredibil penalty. Fostul stelist nici macar nu mai putea sa atinga mingea si a decis sa sara ca la teatru, impiedicandu-l el la picioare pe adversarul direct.

S-a revenit practic de unde s-a incheiat meciul precedent, la un duel intre Cadu si Bornescu. Portughezul a castigat de aceasta data, fructificand un penalty care aduce al treilea titlu din istorie pentru CFR.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu