joi, 24 mai 2012

Dinamo ia jackpotul dupa cinci ani

Dinamo a castigat miercuri seara Cupa Romaniei la fotbal, cu 1-0, in fata Rapidului. A fost finalul de sezon 2011/2012 pentru fotbalul romanesc, un final in care Dinamo si-a castigat un loc privilegiat in Liga Europa, avand cel mai scurt traseu din Romania de a accede in grupe, doar un singur tur preliminar - barajul.


Asa cum se intalmpla de obicei intr-o finala, cele doua combatante ori ataca in valuri si creeaza spectacol, ori se inchid ermetic si asteapta doar greseala adversarului fara sa riste pe atac. Cea de-a doua varianta a fost valabila si in finala Cupei de pe National Arena.

In fata unor tribune senzationale, ocupate de suporteri entuziasti care au creat o atmosfera de mare spectacol, Rapid si Dinamo au dezamagit in prima repriza. De frica sa nu faca greseli pe care sa nu le mai poata repara, jucatorii celor doua echipe au adoptat o prudenta exagerata inca din start.

Abia dupa un sfert de ora de joc a venit si primul sut mai serios din acest meci, Marius Niculae trimitand din voleu putin pe langa poarta. Replica giulestenilor a venit la cateva minute distanta, Deac si Surdu aflandu-se pe rand in fata golului.

Pana la pauza, ambele echipe si-au impartit perioadele de posesie prelungita si de presiune insistenta in jumatatea adversa, dar niciuna n-a reusit sa modifice tabela. Rapidul a avut mai multa initiativa si a incercat de cateva ori poarta cu suturi de la distanta, dar acestea nu au avut precizie.

Repriza a doua parea ca se va desfasura dupa acelasi scenariu anost, insa in minutul 58 Dinamo a reusit sa dechida scorul in urma unui corner. Curtean a executat lovitura de colt de pe stanga, Scarlatache a aparut demarcat la 6 metri si a trimis puternic cu capul in plasa.

Jocul s-a modificat imediat. Rapidistii s-au mutat cu aproape intreaga echipa in jumatatea adversa, punand tot mai multa presiune pe careul dinamovist, insa apararea cainilor rosii a rezistat eroic. Deac, Roman, Herea si Grigorie au aparut de nenumarate ori la finalizare, ori cu suturi din marginea careului, ori cu devieri din preajma portii, fara insa sa poata invinge defensiva alb-rosilor.

Înainte de meci, galeria dinamovista a afisat un banner urias pe care scria: "Adevaratele înfrângeri sunt renuntarile la vis", iar din stegulete fanii au scris "Ultrasi liberi".

Fanii dinamovisti au mai afisat si alte bannere: "Fenomentul moare, dormim în continuare", "Cupe si campionate, o cota buna le face uitate" sau "Singurul meci pe care îl mai credeam curat a fost cel în v-ati prostituat".

Suporterii rapidisti au prezentat un banner pe care scris: "Cea mai tare frecventa din lume", iar din placute a fost formata cifra: 1923.

"Rapid nu e pe gustul puterii", "Pe 300 dintre voi va cunoastem, restul cine sunteti?" au fost alte bannere ale fanilor giulesteni.

În festivitatea de dinaintea partidei, doua steaguri imense ale celor doua echipe au fost desfasurate pe teren.

În prima repriza, din galeria echipei Rapid s-au aruncat mai multe petarde si o torta la Tribuna I, iar din peluza dinamovista s-a aruncat o fumigena.

Ambele galerii au scandat: "Mitica la puscarie".

În minutul 44 al meciului, secunzii lui Dario Bonetti au fost trimisi în tribuna.

La partida au fost prezenti circa 50.000 de spectatori.

Dinamo: Naumovski - Luchin, D.Grigore, Moti, Scarlatache - Curtean, Rus, Kone, Alexe (Pulhac '67) - Niculae (Tucudean '81), Danciulescu (C. Munteanu '71). Antrenor: Dario Bonetti

Rapid: Coman - Roman, M. Antonio, Oros, Bozovici - Teixeira, Alexa (Ionita '80), N. Grigore - Deac, Herea (Pancu '74), Surdu (Grigorie '59). Antrenor: Razvan Lucescu

Cartonase galbene: M. Niculae '68, Naumovski '90+6 / Grigorie '71, Oros '90+2

Meciul a fost arbitrat de o brigada italiana, cu Daniele Orsato la centru, ajutat de Nicola Nicoletti si Massimiliano Grilli. Rezerva a fost Paolo Valeri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu