vineri, 6 aprilie 2012

Mihai Stoica si judecata stramba!


MM Stoica si ale lui vise "marete"



Inginerul Mihai Stoica a ajuns printr-o coincidenta fericita de pe bancile facultatii direct în conducerea clubului Otelul, ocupand scaunul de vicepresedinte.  Cum a fost posibil acest lucru? Simplu,directorul general de atunci al combinatului este nasul sau de cununie. Inteligent, cultivat, plin de bun simt, spontan, curajos, Mihai Stoica a fost o adevarata lovitura de imagine în peisajul fotbalului romanesc. A inceput sa se ia la tranta cu ceilalti conducatori de club, mai mult din inconstienta. Marius Stan, creierul Otelului l-a scolit in “arta de a conduce”, iar  Mihai Stoica a progresat an de an. Atat de mult incat Marius Stan a fost nevoit sa-si faca bagajele. Ca rasplata pentru cunostintele impartasite. Dar MM nu s-a oprit aici. Avea vise mari, trebuia sa ajunga la Steaua. Dintr-o data, omul s-a transformat complet. Avea fite de vedeta, se credea superior celorlati, ii privea cu scarba. Se credea autorul, omul din spatele gloriei clubului iubit. Gesturi incredibile, inclusiv lovirea unui suporter in tribuna, pentru ca acesta indraznise sa nu aiba aceeasi parere cu atotstiutorul. Lacrimi de durere, suflet sfasiat dupa un meci in care Steaua lui se impunea la Galati.  Alt om, un actor desavarsit. Circumstantele plecarii sale de la Steaua nu mai conteaza, dar in urma unui scandal monstru cu Gigi Becali, Mihai Stoica a ajuns în curtea Urziceniului. Avea experienta anilor de conducere la Otelul si Steaua, asa ca, apucaturile au ramas aceleasi.

Iesiri din ce in ce mai dese pe TV (invitat aproape permanent la GSP TV sau DIGI. Oare il plateau si astia?), nu conteaza ca parerile sunt avizate sau nu, sfidarea adversarilor, atotstiutor…In schimb, i-a pierit insa dragostea fata de Steaua. Inainte de meciul tur al Urziceniului in Ghencea MM a declarat “mereu mi-am dorit sa bat Steaua, chiar daca nu prea am reusit acest lucru cu Otelul. Voi merge in Ghencea sa inving Steaua. Nu sunt fals si nu fac declaratii ca plang cu un ochi si cu celalalt radSerios? Atunci pentru Otelul de ce plangea? Nu am inteles, asa cum nu reusesc sa inteleg cum gestul facut de Marius Niculae, degetul  aratat tribunei (poate chiar oficiale, acolo unde erau dinamovistii) este mai grav decat fapta penala, lovirea  unui suporter stelist de catre MM Stoica! Prin urmare, ce e mai grav, domnule Mihai Stoica, un pumn aplicat in fata unui om sau gestul lipsit de fair play al lui Marius Niculae? Sau faptul ca ati adus afront clubului Dinamo prin aruncarea fanionului,  primit la schimb, la inceputul partidei, direct la gunoi ?

Dar sa ne intoarcem la actualitate unde s-a produs al 3-lea descalecat al lui MM la Steaua, de aceasta data, declarand, ca pe viata. Pana la urma ramane de vazut daca va fi asa la urmatoarele esecuri ale echipei. Sau revenirea in cadrul clubului depinde de dorinta arzatoare a patronului de a fi lider de Pasti, ceea ce tine de domeniul fantasticului. "Steaua lider de Pasti" incepe deja sa fie o vorba celebra, dar nu indeajuns sa o intreaca pe cea a cumnatului de la Dinamo care inca se pregateste de Champions League, pe plaiurile mioritice sau mai nou pe la Miami, savurand shaorma "cu de toate" de la restaurantul pe care il patroneaza !

Pana una alta urmeaza o noua etapa din umilul nostru campionat, dupa ce, 3 zile la rand am urmarit fotbal de clasa ! Un singur meci sare in ochi, cel dintre CFR Cluj si Rapid Bucuresti ! Ambele echipe au nevoie de victorie; CFR-ul pentru a-si consolida pozitia de lider iar de partea cealalta Rapid pentru a evita o noua scufundare a planetei sau mai degraba a Giulestiului ! Ceilalti doi granzi ai capitalei au parte de doua jocuri usoare (pe hartie) caci practic am vazut ce le poate pielea atat Sportului Studentesc cat si  Petrolului ! Urmeaza alte surprize ? N-ar fi imposibil !
Bogdan Chertic



3 comentarii: